enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
27°C
Denizli
27°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
32°C

Başkan Filiz Kurban Bayramını kutladı

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında tüm Müslümanların ve İslam aleminin kurban bayramını kutladı.

Başkan Filiz Kurban Bayramını kutladı
11.08.2019
A+
A-

Kurban ibadetini gerçekleştirmenin, toplumda dayanışma, kardeşlik, yardımlaşma gibi eşsiz güzellikte duyguların ön plana çıkarılmasına ve yoğun bir şekilde hissedilmesine vesile olduğunu belirten Başkan Filiz mesajında devamla şu ifadelere yer verdi:

“ Tarihimizin derinliklerinden gelen, milletimizin mayası olan yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin, milli ve manevi değerlerimizin, birlik, beraberlik anlayışının en yoğun yaşandığı bir bayrama daha birlikte ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Bayramlar; toplumun manevi zenginlik kaynağı, millet olmanın şuuruna erdiğimiz yoksulun, yetimin, düşkünün korunup kollandığı, kırgınlıkların yerini sevgi ve barışın aldığı, kin ve nefretin bertaraf edildiği ve dini vecibelerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığımız müstesna günlerdir. Bu kutlu günler, maddi ve manevi sıkıntıların sona ermesi için dua vesilesidir, muhasebe günleridir. Bu bizim medeniyetimizin, bizim inanç iklimimizin en büyük özelliği, en kıymetli hasletidir. Millet olarak bizleri ayrı kılan özelliğimiz, sevinçte, kederde hep birlikte olmamızdır. Bu insani hasletlerimizi, kadim değerlerimizi nesilden nesile aktarabilirsek, hiç kuşkusuz geleceğimiz daha da aydınlık olacaktır.

Allaha saygı, muhabbet ve taatin ifadesi olan Kurban kesmek faziletli bir ibadettir. Kurban Allah rızası için yapılan bir fedakarlık olup,Yüce Rabbimizin verdiği nimetlere şükür, dünyevi ve uhrevi bela ve musibetlere kalkandır. Nitekim Rasulullah (s.a.v.) Efendimiz bir hadisi şeriflerinde “Kim gönül hoşluğu ile Allahtan sevap umarak kurbanını keserse onun için kendisini ateşten koruyan bir kalkan olur” buyurmuşlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Siz değerli hemşehrilerimin ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, bayramın herkese sağlık, huzur, sevgi ve esenlik getirmesini niyaz ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bizlerin huzur ve güven içerisinde yaşamamız için büyük fedakârlıklarda bulunmuş şehitlerimizin ailelerini, gazilerimizi böylesine anlamlı günlerde ve her daim hatırlamak, acılarını paylaşmak, ayrıca hasta, engelli ve muhtaç olanlara yardım ederek ziyarette bulunmak hepimizin insani görevidir. Bu topraklarda bir ve bütün olarak yaşadığımız bayram coşkusu ve mutluluğunu, gösterdikleri kahramanlığa borçlu olduğumuz aziz şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnet dualarıyla anıyor, bu rahmet ve bereket günlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.