enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2467
EURO
37,0393
ALTIN
3.017,24
BIST
8.838,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
22°C
Denizli
22°C
Açık
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C

BBP İl Başkanı Çiçek, Yerel Seçimler ve Cumhur İttifakı Hakkında Konuştu

BBP İl Başkanı Çiçek, Yerel Seçimler ve Cumhur İttifakı Hakkında Konuştu
05.09.2018
A+
A-

Büyük Birlik Parti (BBP) Denizli İl Başkanı İlhami Çiçek, 2019 yerel seçimlerinin konuşulmaya başladığı son dönemde seçimler ve Cumhur İttifakı hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Çicek,”Cumhur İttifakı son yüzyılın bana göre manevi açıların milli düşüncenin geldiği 91’den sonra ikinci başarısıdır.1991’de Milliyetçi Çalışma Partisi ve Refah Partisi ve ÖDP’nin beraber yürütmüş olduğu bu ittifak tekrar 2018’de Milliyetçi Hareket Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Büyük Birlik Partisi birlikte karar alıp birlikte yola çıktıkları Türkiye’de son yüzyılın ikinci büyük projesidir.”dedi

Tüm Türkiye’nin merakla ve heyecanla beklediği 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı devam edecek mi? Sorusuna BBP İl Başkanı İlhami Çiçek’ten değerlendirme geldi. Cumhur İttifakı’nın büyük bir başarıya imza attığını belirten Çiçek,”Biz Türk milletinin kabul ettiği her şeyi kabul eden kabul görmediği hiçbir şeyi de kabul etmeyen bir siyasi hareketiz. Büyük birlik partisi olarak biz son yapılan bu ittifakın bizim nezdimizde de çalışmalarımızda her ilçede her kasabada her devrede gittiğimiz her kahve ortamında aldığımız olumlu tepkilerin de devam etmesi yönünde bir öngörümüz var. Ancak cumhur ittifakı davam etmediği taktirde de Büyük Birlik Partisi’nin kendi kadrolarının hazır olduğunu bildirmek isteriz. ”dedi.

Özhaseki’nin Açıklaması

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin açıklamalarını değerlendiren Çiçek,”Sayın Özhaseki’nin böyle bir açıklama yapmış olmasının da aslında kaçınılmaz olduğunu gösteriyor cumhur ittifakı. Çünkü dönem oy hesabının yapılmaması gereken ve oylarla hareket edilmemesi gereken bir zamandan bahsediyoruz. Herkesin yeniden hesaplarının dürüldüğü defterinin önüne konduğu ve ciddi manada memleket noktasında bakması gerektiği. Ve biz bunu söylerken bu işin bir memleket meselesi olduğunu söylerken cumhur ittifakının milli ve yerli olduğunu söylerken bazılarının anlamadığını gördük. Ancak işin sonunda terörle mücadelede hükümetin gösterdiği bu üstün başarı bu cumhur ittifakında ne kadar olmamız gerektiği ve ne kadar haklı olduğumuzu göstereceğiz.”dedi.

Yerelde ittifak gerçekleşmesi zor mu?

Yerelde ittifakın gerçekleşmesinin zor olacağı yönünde yapılan yorumlara değinen Başkan Çiçek,”Öncelikle ben Adalet ve Kalkınma Partisinin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ve Büyük Birlik Partisi’nin oluşturduğu bu cumhur ittifakının diğer siyasi ittifaklara karşı diğer siyasi ittifaka karşı biraz daha şanslı olduğu düşüncesindeyim. Bunun nedeni de şudur zaten yerel yönetimlerde yapılan hizmetler bir sonraki hizmetlerin devamı olacağı için şu anda mevcut idarecilerin Denizli gözüyle baktığımızda çoğunluğun da adalet ve kalkınma partisine mensup olduğunu gördüğümüzde biraz daha rahat 1-0 önde başlıyoruz. Ancak bunun ilk adımı da iyi adaylar toplum nezdinde kabul görmüş adaylar olması lazım. Bilinir kişiliği ve elleri harama bulaşmamış, kendini bilen kendi menfaatlerini düşünmeden Denizli’nin menfaatlerini düşünen adaylar seçilirse 2-0 önde bitirebilir cumhur ittifakı” sözleriyle Cumhur İttifakı’nın devam etmesinin fayda sağlayacağını belirtti.

”BBP İttifakı Bozan Taraf Olmayacaktır”

BBP’nin siyaset anlayışına dikkat çeken Başkan Çiçek,”Öncelikle şunu söyleyeyim büyük birlik partisi ittifakın devam etmesinden yana ilk sözü söyleyen harekettir. Genel başkanımız Mustafa Destici bu cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminden hemen sonra ilk cumhur ittifakı halk nezdinde kabul gördü. Devam etmesi lazım diye ilk siyasi hareketi niteledi Mustafa Destici sayın genel başkanın bu konuşmasından sonra biz şunu anlıyoruz Büyük Birlik Partisi ittifakı kesinlikle bozan hareket olmayacaktır. Ancak şartlar gitmez şu anda seçim saatine girdik, şartlar tersine gider o zaman da bizim kendimize göre belirlediğimiz kadrolarımız 25 yıllık tecrübeli bir hareketiz kadrolarımız ekibimiz var. Sonucu düşünmeden bize kimse yok mu sorulduğunda sağına soluna bakmadan ortaya kimsenin olmadığı yerde ben varım diyebilecek bir gençliği temsil eden hareketiz.” diyerek seçime hazır olduklarını vurguladı.

Peki İttifak Olmazsa…

İttifakın gerçekleşmemesi halinde yol haritalarının belli olduğunu belirten Çiçek,”BBP sayısal üstünlüğe oynamayan bir siyasi harekettir. Eğer siyaseti siz halk için hak için yaparsanız sonucunu düşünmezsiniz. Ancak bunu oyun için gündelik hesaplar için kısır döngüler için yaparsanız kısa zamanda kazanır ama uzun vadede kaybedersiniz. Büyük birlik hareketi 25 yıllık geçmişiyle tertemiz mazisiyle elleri harama bulaşmamış kirli hiçbir şeye imza atmamış kadrolarıyla genel seçimlere yerel seçimlere hazırdır her zaman olduğu gibi. Ancak şartlar olmazsa biz bunun sonucu ne olur bakmazsınız. Biraz önce söylediğim gibi yaydan fırlayan ok gibi meydana fırlarız kimsenin olmadığı yerde biz varız deriz çıkarız. Biz zaferle değil seferle mükellefiz.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.