enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
32°C

Cahit Özkan, ‘İstanbul’a kayyım atanacak’ söylentileri hakkında konuştu

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Kayyım atanacak’ söylentileri hakkında konuştu. Özkan,””Bu tür kuruntular ve söylentiler tamamen algı yönetmeyi hedefliyor. İstanbul Belediyesi ile ilgili böyle bir tasarruf yapılıyormuş gibi ifadeler alınan doğru kararı algı yönetimiyle kararlama gayreti olduğunu görüyoruz”dedi.

Cahit Özkan, ‘İstanbul’a kayyım atanacak’ söylentileri hakkında konuştu
A+
A-

AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz’in katılımı ile  Denizli’de gazetecilerle bir araya geldi. Özkan, toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 8 Eylül Pazar günü ‘Kayyım Atamaları’ ile ilgili açıklamaya yapacağını söylemesinin ardından Türkiye gündeminde konuşulmaya başlanan ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Kayyum atanacak’ söylentileri hakkında açıklamalarda bulundu.

”ANAYASAL DÜZEN VE HUKUK DÜZENİ HANGİ BELEDİYE TARAFINDAN ÇİĞNENMİŞSE GEREĞİ YAPILIR”

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan söylentiler hakkında,”Bu söylentiler 3 belediyede yapılan Kayyım ataması yani belediye başkanvekili görevlendirmesinin ne kadar yerinde karar olduğu sorgulanmayıp, başka bir belediyede yapılmayan bir atama söylentisi ile bir algı oluşturulmaya çalışıldığını gösteriyor. Şuanda HDP’li belediyelere, CHP’li belediyelere karşı atılmış bir adım söz konusu değildi. Türkiye’de HDP’li belediyeler diyence sadece Mardin, Diyarbakır,Van belediyeleri yok. Demekki her HDP’li belediye ilgili verilmiş bir karar yok. Terör örgütüyle iltisaklı, belediyeyi terör örgütünü peşkeş çeken, belediye imkanlarını vatandaşlara kullanmak yerine örgütle paylaşan, hukuk düzenine ayrıkı davranan ve demokrasiye meydan okuyan belediyelere Kayyım atanmıştır. Bu atamalar anayasal düzeninin, hukuk düzeninin gereğince yapılmıştır. Anayasal düzen, hukuksal düzen hangi belediye tarafından çiğnenmişse gereği yapılır”dedi.

”BU SÖYLENTİLER ALGI YÖNETMEYİ HEDEFLİYOR”

Ortada henüz bir karar yokken ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Kayyım atanacak’ söylentilerinin maksatlı olduğunu dile getiren Özkan,”Bu tür kuruntular ve söylentiler tamamen algı yönetmeyi hedefliyor. İstanbul Belediyesi ile ilgili böyle bir tasarruf yapılıyormuş gibi ifadeler alınan doğru kararı algı yönetimiyle kararlama gayreti olduğunu görüyoruz. Bakın şuanda Van, Diyarbakır ve Mardin belediyeleri hakkında yapılan tassaruf şu nedenlerle yanlıştır diyebilen yok. Bunu diyemeyince İstanbulla ilgili söylentiler çıkartılıyor. Kayyım atanan belediyenin kaynakları terör örgütüne aktarılmıştı. Belediye Başkanları terör örgüt üyelerinin cenazelerine katılmıştır ve bunlar belgelidir. Yetkilerini aşarak adeta hükümetin ve meclisin görevlerini kullanmışlardır. Bunlar gözardı edilemeyecek konulardır. Bunu her kim yaparsa bundan sonrada gerekli kararlar alırız”ifadelerini kullandı.

BATI’DAN ÖRNEKLER VERDİ

Batı ülkelerinde de görevden alma durumlarının gerçekleştiğini belirten Özkan,”Örnek vermek gerekirse Rusya’da 2017 yılında Moskova belediye başkanı vatandaşa görevini ihmal ediyor ve hükumetle uyumlu çalışmadığı için görevden alındı. Orası Rusya denirse, Ukrayna’dan örnek verelim. Kiev’de bir belediye başkanı bir iddia ile rüşvete bulaştığı için görev alınıyor. Biraz daha Batı’ya gidersek, İspanya’da Katalanya bölgesinde 200 belediye başkanı bir kalemde görevden alındı. Demek oluyorki hukuk düzeninin gereğini yerine getirmek zorunludur. Biz de bunun gereğini yerine getiriyoruz. Yarın başka belediyelerde bu durum yaşanırsa gereği yerine getirilir. Ama olmayan şeyler üzerinden algı operasyonları yapmanın terör örgütünün ekmeğine yağ sürmektir”şeklinde konuştu.

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.