enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
29°C
Denizli
29°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
32°C

Gülizar Biçer Karaca’dan ‘Altın arama ihalesi’ hakkında çarpıcı açıklamalar

Gülizar Biçer Karaca’dan ‘Altın arama ihalesi’ hakkında çarpıcı açıklamalar
21.08.2020
A+
A-

Denizli’nin de aralarında bulunduğu bazı illerde altın araması gerçekleştirilecek. 31 Ağustos’ta gerçekleştirilecek ihale ile Denizli’de Çal, Kale, Tavas, Çameli, ve Buldan’da 12 sahada altın aramalarına açılacak.

“AVDAN GİBİ İZİN VERMEYECEĞİZ”

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca konu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karaca;”Altın arama faaliyetleri için Süleymanlı Gölü’ne kadar 12 alanda koordinatların belirlendiğini görüyoruz. Göl çevresinin çıkarıldığı belirtilse de henüz belirsizlik sürüyor. Burada yapılan iş şu; Uydudan yeraltı tespitleri yapılıyor. Oradaki vatandaşlarımıza sorulmadan, mülkiyet haklarına saygı gösterilmeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte maden arama sahaları belirleniyor. Vatandaş kendi mülkünde veya kamuya ait arazilerde maden aranacağını ruhsatlar verildikten sonra öğreniyor. Basın mensuplarının dikkatli takibi ile Denizli’deki 12 maden sahasında ruhsatlandırma ihalesi yapılmadan ortaya çıkarıldı. Biz 31 Ağustos’ta gerçekleşeceği ifade edilen ihalenin iptali için parti örgütümüz, vatandaşlarımız, demokratik kitle örgütleri ve çevre örgütleri ile çalışma yürütüyoruz. Bu ihale maden sahalarında hangi şirketlerin arama yapacağını belirlemek için yapılıyor. Buradan tekrar çağrıda bulunuyorum. Denizli o şirketlerin faaliyetlerine izin vermeyecektir. Aynı Avdan’da olduğu gibi.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.