İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztürk, Denizli İYİ Parti’de yaşanan sorunlar ve il başkanlığı değişimi hakkında,””Bu sorunlar bizim aile için meselelerimiz. Onun için bu konuları her yerde konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Ama işini layıkıyla yapamadıklarını gördüğümüz kişiler için böyle değişiklikler partiler içinde her zaman olabiliyor”dedi.
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk basın mensupları ile bir araya gelerek Denizli ve Türkiye’de gündemde olan soruları yanıtladı.
Toplantıda ilk olarak milletvekilli seçilmesinin ardından yaptığı çalışmaları ve Cumhurbaşkanlığı Hükumet sistemini anlatan Öztürk,”24 Haziran seçimlerinin ardından vekil seçildim. Geçtiğimiz sene 1 Ekim tarihinde açılan genel kurulda Denizli’yi temsil etmeye gayret gösteriyorum. Bu 1 sene içinde siyaset hızlı bir işleyiş içindeydi. Hem parti içindeki işleyiş hemde 31 Mart yerel seçimleri ile yoğun bir dönem geçirdik. Bir yandan da Cumhurbaşkanlığı sisteminin işleyişini ve uygulamalarını görmeye başladı. Fakat gördüğümüz kadarıyla yeni sistem ‘Kervan yolda düzülür’ misali ilerliyor. Buradaki aksamalarında iktidar sahipleri farkına vardılar ve bir revizyon söz konusu. Bizim parti programımızda ise güçlendirilmiş parlementer sistem mevcut. Çünkü meclisin geçmiş dönemdeki fonksiyonundan uzak olduğu malum. Milletvekillerinin gündemdeki konularla ilgili çalışmaları, yazılı soru önergeleri, araştırma önergeleri ile faaliyet gösterebiliyor. Ancak bu soru önergelerine bile cevap verilmiyor. Örneğin, geçen sene benim verdiğim soru önergisi 207, 4 kanun teklifi, 7 araştırma önergesi verdim. Türkiye geneli sorunları gündeme getirdim. Yeni yasama döneminde ise Denizli özelinde konuları gündeme getirmeye çalışacağım”dedi.
Vekil Öztürk genel değerlendirmesinin ardından gazetecilerden gelen soruları yanıtladı. İYİ Parti Denizli’de yaşanan sorunlar ve il başkanlığı değişimi hakkında gelen soruya cevap veren Öztürk,”Bu sorunlar bizim aile için meselelerimiz. Onun için bu konuları her yerde konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Partimiz yeni bir parti, ben de elimden geldiğimce hareketli bir temsil kabileyeti göstermeye çalışıyorum. Toplumun her kesimine hitap etmek için teşkilatımızın da hareketli olmasını istiyoruz. Bu sebeple de işini layıkıyla yapamadıklarını gördüğümüz kişiler için böyle değişiklikler partiler içinde her zaman olabiliyor”ifadelerini kullandı.
Partide yapılan görev değişiliğinin Anti-Demokratik bir şekilde gerçekleştiği ve İYİ Parti’de MHP kökenli isimlerin ağır bastığı yönündeki yorumlara cevap veren Öztürk,”Bu tür yorumları kabul etmiyorum. Biz partimizi kurarken vatanını, milletini seven her anlayıştan kişilerin olduğu bir parti kurmak istedik. İYİ Parti, ne bir MHP’ni, ne Anavatan’ın ne de Doğru Yol Partisi’nin devamıdır. Biz her kesimden insanın olabileceği parti istiyoruz. Bunun içinde daha önce siyaset yapmamış insanlarda var. Biz kimseye fikirlerinizden vazgeçin gelin demedik. O fikirlerin üzerine İYİ Parti ceketini giymelerini söyledik. Görevden alınan isimlere gelince daha önce MHP’de görev yapmış arkadaşlar da var. Sadece bir yapının tasviyesi gibi düşünülmemeli. Konu üretim yapabilecek teşkilatlar oluşturmaktır. Ayrıca görevden alınan arkadaşlar atamayla geldi, kongre ile değil. Onun için anti-demokratik bir durum yok. Ben kendimin farklı bir üslubumun olduğunu biliyorum. Ben kendim zarar görmeyi göze alarak, partimin zarar görmesini engellemek için uğraştım”şeklinde konuştu.
Öztürk, İYİ Parti il başkanlığına yeniden Hasan Akgün atanması hakkında ise,”Bu göreve layık çok kişi var ama biz en iyisini seçmeye çalışıyoruz.”dedi.
Türkiye siyaseti hakkında sorulara da yanıt veren Öztürk, ‘ORC ve ADA araştırma şirketlerinin yayınladığı AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın oylarının düştüğü gözlenen anketler hakkında konuştu. Öztürk,”Anketlerin geçmişe baktığımızda da sağlık ve doğru sonuçlar verdiği düşüncesini taşımıyorum. Sipariş nereden gelirse o yöne (+) ve (-) yönde oynamalar yapılabiliyor. Bu anlamda önümüzdeki bir seçim yokken doğmamış çocuğa don biçmeye gerek yok. Şuanda adayım diyen bir kişi yok. Aday yokken anket çalışması yapılıyor. Önümüzdeki başkanlık seçimine 4-5 sene var. O güne kadar Türkiye’de neler olur neler”dedi
Vekil Öztürk, gündemde olan af yasası, ‘olası bir erken seçim’ söylentileri ve yeni kurulacak partiler hakkında da konuştu. Vekil Öztürk,”Yakın zamanda bir erken seçim beklemiyorum. Sebebi ise yeni kurula bilecek partilerin ne zaman kurulacağı belli değil. Ayrıca meclis aritmatiğinde iktidar ve ortağının 301’in altına düşecek bir yapıya ulaşmadıkça erken seçim ihtimali yok. Çünkü, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve mecliste çıkan kararlarda bir tıkanma olmayacaktır. 301’in altına neden düşmez dersek? İktidarın mevcut 291 milletvekilinin yarısına yakını yeni milletvekili onların da 2 yıllık özlük haklarını doldurmadan yeni bir yapıya girme ihtimallerini çok düşük buluyorum. 2020’nin ikinci dönemine kadar erken seçim olası görünmüyor. Eğer olursa da bizler buradayız. Yeni partiler için ise 2002’yi hatırlarsak o dönemde de iki parti kurulmuş ve biri ‘Tavşan Parti’ idi. Bugünde kurulacak partilerden birinin o pozisyonda olduğunu düşünüyorum. Hangisi olduğunu söylemeyeyim. İkisini birden başarılı ihtimali yok. Yargı reformunda ise yargın mensupları için iyileştirmeler olduğu söyleniyor. Ama içinde af kapsamı var mı yok mu? bilinmiyor. Örneğin anketlerden bahsedildi. Anketlerde Türkiye’in yüzde 60-70’nin affa karşı olduğu belirtildi.”şeklinde konuştu.