Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanan Cemile Çaylı ve Mehmet Pişkin’i evlerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti, aileleriyle de görüşerek talep ve önerileni dinledi.
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk geçirdiği trafik kazası sonucu omurgası kırılarak felç olan ve yatağa bağımlı olarak 8 yıldır yaşamını devam ettiren 54 yaşındaki Cemile Çaylı ile beyne pıhtı atması sonucu felç geçiren yatağa bağımlı 59 yaşındaki Mehmet Pişkin’i evlerinde ziyaret etti.
Hastalara geçmiş olsun dileklerini ileten Öztürk Evde Sağlık Hizmetleri Koordinatör Hekimi Dr. Bekir Öztürk’den hastaların durumu hakkında bilgi aldı. İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk’ün evlerine yaptıkları ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Çaylı ve Pişkin aileleri de Evde Sağlık Hizmetlerinin tedavi süresince her zaman yardımlarına koştuğunu, herhangi bir sıkıntılarının olmadığını söyleyerek sağlık çalışanlarına Allah başımızdan eksik etmesin diyerek dua ettiler.
Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Evde Sağlık Hizmetlerinin hastaya tanı koymaktan ziyade tanısı konulmuş hastanın düzenlenmiş olan tedavisinin takibini, uygulamasını ve hastalığıyla ilgili gerekli bilgilerin hasta ve yakınlarına aktarılarak onların eğitimini kapsadığını söyledi. Hizmetten kronik hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı hastaların yararlanabildiğini anlatan Öztürk; “ Evde Sağlık Hizmeti almak isteyen hasta ve yakınlarımız 444 3833 numaralı Evde Sağlık Hizmetleri Ulusal Çağrı Merkezi’ni arayarak başvuru yapabilir. Çağrı merkezi hastanın bilgilerini aldıktan sonra ilgili koordinasyon merkezine yönlendirme yapar. Yönlendirmeden sonra Evde Sağlık Hizmetleri birimi hastayı evinde ziyaret eder, hastanın evde sağlık hizmetleri kapsamına alınıp alınmayacağına karar verir” dedi.
Denizli’de Evde Sağlık Hizmetlerinin 4 uzman hekim, 10 pratisyen hekim, 1 diş hekimi, 38 diğer sağlık personeli, 22 tıbbi sekreter ve şoförlerden oluşan toplam 75 kişilik ekiple 11 kamu hastanesinde yürütüldüğünün altını çizen Uz. Dr. Berna Öztürk; “ Ekibimizle hastalarımızın takibinde yara pansumanları ve gerekli tetkiklerin yapılması, sürekli kullandıkları ilaç ve tıbbi malzemelerinin heyet raporlarının yenilenmesi, ihtiyacı olan hastalara psikolog ve diyetisyen desteği sağlanması yönünde tüm imkânlarımızı sunuyoruz” diyerek Denizli’deki Evde Sağlık Hizmeti alan hasta sayılarını şu şekilde açıkladı: “ İlimizde 2006 yılında hizmet sunulmaya başlanan Evde Sağlık Hizmetlerine bu güne kadar 19 bin 645 hastamıza ulaşılmıştır. Tedavi programımız içinde son ay itibariyle 4 bin 39 aktif kayıtlı hastamız hizmetten yararlanmaktadır. Hastaları evlerinde yalnız bırakmayan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.