enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
34°C
Pazartesi Çok Bulutlu
32°C
Salı Hafif Yağmurlu
33°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
33°C

Düzen ve Demirkol Denizli’de Öğrencilerin Sorularını İçtenlikle Yanıtladı

Düzen ve Demirkol Denizli’de Öğrencilerin Sorularını İçtenlikle Yanıtladı
A+
A-

Pamukkale Belediyesi’nin bu yıl 2.sini düzenleyeceği 2.Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları 4-5-6 Mayıs’ta düzenlenecek. Bu büyük etkinlik önncesinde spor dünyasının duayen isimlerinden spor yorumcusu ve gazeteci Mehmet Demirkol ve TRT Stadyum programının modaratörü Ersi Düzen Denizli’ye geldi. Üniversite buluşması kapsamında Denizli’ye gelen Düzen ve Demirkol Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde öğrencilerle buluştu ve sorularını yanıtladı.

Bugün saat 11:00’da Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmada Ersin Düzen ve Mehmet Demirkol’un sorulara verdiği samimi cevaplar öğrencileri mutlu etti. Mehmet Demirkol buluşmada kendisine sorulan Spor Bakanı olsaydınız ilk icraatınız ne olurdu sorusuna,”Her ilkokulda spor dersinin her gün ilk ders olarak verilmesini sağlardım. Milli eğitim ve Spor Bakanlığını iç içe geçirirdim” cevabını verdi. Ersin Düzen ise yabancı sermayenin Türk Sporuna girmesi konusunda;”Yabancı sermaye Türk futboluna girmeli.Bu durum büyüklüğü etkilemez.Aksine büyütür”dedi. İkili Ronaldo mu? Messi mi? sorusuna Ronaldo cevabını verirken, Süper Lig’de kim şampiyon olur sorusuna Düzen Galatasaray, Demirkol Başakşehir cevabını verdi. Duayen isimler Dünya Kupası’nda ise Fransa’nın şampiyon olacağını düşünüyorlar.

Ersin Düzen ve Mehmet Demirkol’un üniversite öğrencilerinin sorularına verdiği geniş çaplı açıklamalarının satır başları ise şu şekilde;

”Galatasaray,Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Türkiye’nin her yerinde taraftarının olması fanatizmle açıklanabilir”

Demirkol fanatizm üzerine konuştu;”Bugün Türkiye’de mantıksız bir durum var.Benim bütün hayatım İstanbul’da geçti.İstanbul’da doğdum büyüdüm onun için İstanbulluyum diyorum. Benim babası ve dedesi İstabul’da doğmuş arkadaşım var. Nerelisin?Dediğimde Tokatlıyım diyor. Çünkü dedesinin babası orada doğmuş. İstanbulluyum demiyor. Ama Tokat’a gittiğimde bir kişiye hangi takımlısın diye soruyoruz. Örneğin Fenerbahçeliyim diyor.Bunun arasında mantıksız bir bağlantı var. 3 jenarasyondur İstanbul’da yaşayan adam Tokatlıyım diyor.Hiç İstanbul görmemiş adan Fenerbahçeliyim diyor.Taraftarlık denen şeyin gerçek bir bağ ile olması gerekir. Türkiye’de insanların Galatasaray,Fenerbahçe,Beşiktaş’ı tuttuklarını fanatik olmadan açıklayamazsın. Çünkü bir bağ yok, bu dünyanın her yerinden farklı bir durumdur. Türkiye’de başka bir durum ise sporcunun çektiği sıkıntıyı çekmeyen kişilerin onlara sahadayken küfür etmesi. Çekilen sıkıntıyı anlayamazsanız 1. dakikadan 90. dakiya kadar küfür edersiniz. Fanatizm bence budur.”dedi.

Düzen kariyerindeki yükselişten bahsetti

Ersin Düzen başarısını nasıl gerçekleştirdi?Düzen:” Ben 1992 yılında özel radyolar açıldığında, Denizli’de 2. radyo açılmıştı. Benim medya hayatım burada başladı. Daha sonra üniversite hayatımda hem televizyon hem radyo programı yaptım.1997 yılında Star TV’de başlayan bir kariyerim var. Ama o dönem ve bu dönem arasında ciddi bir fark var. O dönemde hem bu kadar ciddi spor kanalı, bu kadar fazla kanal yoktu. Onun için alaylı dedikleri şekilde kendimi yetiştirdim.Kendimi geliştirmeye çalıştım. Herhangi bir diksiyon eğitimi de almadım. Ama o günden bugüne kaybetmediğim heyecanımın benim başarılı olmamdaki en büyük kaynak olduğunu düşünüyorum. Benim meslek hayatımda çok fazla tepki aldığı, eleştirildiğim anlar oldu. Çünkü bir futbol programı yapıyorum. 18 tane takımın taraftarı da kendi takımı için güzel şeyler duymak istiyor. Kendi takımı aleyhine birşey duyduğunda benim o takıma düşman olduğumu iddia ediyor. Bir çok kez bıkkınlıkla geldim. Belki aynı durumları Mehmet Abi de yaşamıştır. Bundan 2 sene önce kendi kendime ‘lanet olsun’ dedim.Yine bugünkü kadar karışık bir ortam vardı. Kendi kendime dedimki bu işi yapmak şart mı? Evet şart. çünkü bir taraftan o heyecanı yaşıyorsun, bir yandan hayatınızı geçindirmek için gelire ihtiyacınız var.Geriye baktığınız zaman uzun bir kariyer var. Bu olayların geleceğimi etkili olmamalı diye düşündüm. Bugün birçok arkadaş bana cv’lerini atıyor, gerçekten nereye yönlendireceğimi bilemiyorum. Bazılarını yöneticilerime gönderiyorum ve onlar arasında bir tercih yapıyorlar. Birçok arkadaşımı iş sahibi yapmışımdır. Gençlerimize bugün ancak böyle destek olabiliyorum.”dedi.

”Denizli’de en mutlu olduğum anlardan biri…”

Ersin Düzen Denizli Stadı’nın bir bölümünün üzerinin kapanmasında yaşadığı mutluluğu anlatı. Düzen:”Biz Denizli’de diğer takımları televizyondan izlerken stadlardaki kapalı tribünleri, yağmur yağdığında taraftarların ıslanmadığını görür ve imrenirdik. Denizli’deki stadımızda öyle olsun isterdik. Denizli stadının bir tribününün üzeri kapandı o kadar mutlu olmuştuk ki arkadaşlarımızla, inanılmaz bir heyecan yaşamıştık. Düşünürdük karşı tarafta kapanır mı, yağmur yağdığında ıslanmayacağız diye mutlu olurduk.Bizim tribünlere gidip ıslandığımız çok maç olmuştur çünkü. Bugün konfor olarak bir çok iyi stadımız var. Eksikler var mı? Tabiki var. Ama stad konusunda iyi bir konuma geldiğimizi söyleyebilirim. Denizli ile ilgili de bir stad projesi var galiba, umarım bir an önce yapılır”dedi.

HABER:Oral Can Tatar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.