enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
29°C
Denizli
29°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
31°C

‘Türk Futbolu’nun Geleceği’ Riva’da Konuşuldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Kulüpler Birliği Vakfının toplantısı, Riva’da gerçekleşti. Toplantıya YUKATEL Denizlispor Başkanı Ali Çetin de katıldı. Yayıncı kuruluşun kurun sabitlenmesi talebi ve sorunlar görüşüldü. Toplantı sonunda Bein Sports’un taleplerinin değerlendirileceği ancak olduğu gibi kabul edilmeyeceği belirtildi.

‘Türk Futbolu’nun Geleceği’ Riva’da Konuşuldu
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Kulüpler Birliği Vakfının toplantısı Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlendi. Toplantıya, Spor Toto Süper Lig’de yer alan takımların temsilcileri katıldı.

BEİN SPORTS’UN TALEPLERİ OLDUĞU GİBİ KABUL EDİLMEYECEK

Toplantıda kulüp temsilcilerinin yeni federasyon yönetimiyle tanıştığı, yayıncı kuruluşun taleplerinin görüşülüp, sezon değerlendirmesi yapıldığı belirtildi. Toplantı sonunda oluşuturulan komisyonlarla belirlenen sorunların çözümü üzerine çalışılacağı, Bein Sports’un taleplerinin değerlendirileceği ancak olduğu gibi kabul edilmeyeceği belirtildi.

ÖZDEMİR,”KOMİSYONLAR KURACAĞIZ”

TFF Başkanı Nihat Özdemir toplantı sonunda,”Futbolumuzun birçok sorunu var, göreve gelmemizin en önemli sebeplerinden biri bunları çözmektir diyen Nihat Özdemir, ‘sorunları aramızda tartıştık ve Türk futbolunun marka değerini arttırmak üzere adımlar atmaya karar verdik. Gereken açıklama yapılacağı zaman anlaşmanın şartlarını da bildiririz. Aldığımız her kararın paylaşılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Ana hedef marka değerini artırıp tribünlere daha fazla insan çekmek. Bunlar olduğu zaman her şey daha kolay sürdürülür. Bunlarla ilgili komisyonlar kuracağız. Her toplantıdan sonra ne gibi kararlar alacağımızı kamuoyuyla paylaşacağız.” şeklinde konuştu.

ORMAN,”DÖVİZDEKİ ARTIŞ İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIYOR”

Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman ise, ”Türk futbolunda yapılması gereken çok işler var. Bir toplantıyla dile getirilecek şeyler değil. Sadece başlangıcını yaptık. TFF ile Kulüpler Birliği’nin oluşturacağı komisyonlarla birçok konuya el atmamız gerektiğine mutabık kaldık. Dile getirmek çok kolay ama mesele bunları çözmek. Çözümle alakalı fikirler koymak da kolay ama işimiz çözmek. Tüm futbol adamları, kulüp başkanları olarak kulüpleri yönetmek kadar Türk futbolunu güzelleştirmek de işimizin bir parçası. Arada yapılmış bir anlaşmamız var, sözlü bir ifade veya temenni değil. Anlaşmanın taahhütleri var, kulüpler buna göre sözleşme yapıyorlar. Aynı denizdeyiz. Beın Sports’la da görüşeceğiz, hem bizim hem Beın’in hem Türk futbolunun menfaatlerine göre anlaşılacak.

Dövizdeki yükselişler, sponsorluk gelirlerinin TL olması ve oyuncu sözleşmelerinin dövizle olması işimizi zorlaştırıyor.Elimizden geleni yapacağız. Şu an bir çalışma olmadı”dedi.

BEİN SPORTS OLAYININ GEÇMİŞİ

Geçtiğimiz günlerde Konyaspor’da kulüp başkanı Hilmi Kulluk olağanüstü genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada gündeme bomba gibi düşecek sözler sarf etmişti. Kulluk, ilk olarak Süper Lig’in yayıncısı BeinSports’un Türkiye’den çıkmak istediğini söylemiş daha sonra ikinci bir açıklama ile bu sözlerin söylenmediğini ifade etmişti. Video görüntülerinde söz konusu beyanın yapıldığı görülünce sosyal medyada konuyla ilgili gündem oluşmuştu.

YALANLAMA GELMİŞTİ

Digiturk’un konuyla ilgili açıklaması şöyle:“Yayın hakları anlaşmasından doğan her türlü yükümlülük ve ödemeler Digiturk tarafından gerçekleştirilmektedir. Diğer yandan Digiturk uzunca bir süredir, söz konusu anlaşma kapsamındaki bazı ticari hususlar hakkında TFF’den doğal ve makul taleplerde bulunmaktadır. Digiturk öncelikli gördüğü bu hususlar üzerinde TFF ile birlikte çalışmaya devam ederek Türk futboluna hem ulusal hem de uluslararası alanda katkı sunmaya devam etme kararlılığındadır.”olmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.