enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C

Mahir Akbaba’dan KKTC’nin kuruluş yıldönümü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 36. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle yayınladığı basın açıklamasında Ecevit ve Denktaş’ı bir kez daha anarak, Kıbrıs’ın önemine dikkat çekti.

Mahir Akbaba’dan KKTC’nin kuruluş yıldönümü mesajı
Chp
14.11.2019
A+
A-

Kıbrıs’ın Türkiye için son derece önemli olduğunu ve Atatürk’ün de bu konuda vasiyeti olduğunu belirten Mahir Akbaba, “1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı ile Adada yaşayan soydaşlarımız baskı ve zulümden kurtulmuş, 15 Kasım 1983 tarihinde ise Kıbrıs Türk Federe Devleti meclisi Self-determinasyon hakkını kullanarak oybirliği ile aldığı bir kararla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni ilan etmiştir. O tarihten bu yana emperyalist güçler, Kıbrıs üzerinde oyunlar oynamaya devam etmektedir” dedi.

İktidar partisinin yanlış dış politikaları nedeniyle KKTC’nin adeta gözden çıkarıldığını öne süren Akbaba, “KKTC’de üretim AKP tarafından bitirildi. Yanlış politikalar nedeniyle en büyük zararı narenciye ve narenciye suyu sektörü gördü. Sabahları 1 bardak portakal suyu içiyorduk, o da zehir oldu” diye konuştu.

2. Abdulhamit’in İngiltere’ye verdiği Kıbrıs’ı kurtarmanın Karaoğlan Bülent Ecevit’e nasip olduğunu ifade eden Akbaba, “KKTC’nin 36. kuruluş yıldönümünü kutlarken, Kıbrıs Fatihi Bülent Ecevit ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı bir kez daha saygıyla anıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.