enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,6502
EURO
36,3542
ALTIN
2.932,30
BIST
9.636,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
13°C
Denizli
13°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
16°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Çok Bulutlu
19°C

Rektör Bağ ve Üniversite Yönetimi İslami İlimler Enstitüsünün Yatağan’daki Hizmet Binasını Ziyaret Etti

Türkiye’nin İslami ilimler alanında lisansüstü eğitim veren ilk enstitüsü olan Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü, 2019-2020 eğitim-öğretim yılına hazır. Bu kapsamda Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Üniversite Yönetimi, enstitünün Serinhisar ilçesi Yatağan Mahallesi’ndeki binasında incelemelerde bulundu.

Rektör Bağ ve Üniversite Yönetimi İslami İlimler Enstitüsünün Yatağan’daki Hizmet Binasını Ziyaret Etti
A+
A-

Gerçekleştirilen inceleme ziyaretinde Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Dr. Osman Çiftçi, Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı ve Üniversite Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.

2019 Ağustos ayı başından itibaren tüm idari ve akademik faaliyetlerini Serinhisar ilçesinin Yatağan Mahallesi’ndeki binasında yürütmeye başlayan Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsünde, 2019-2020 akademik yılı güz döneminde yükseklisans sınavına giren ve başarılı olan öğrencilerin kayıtları gerçekleştirildi.

Kayıt Döneminde Enstitü Faaliyetleriyle Yakından İlgilenen Rektör Bağ, Enstitüde Yürütülen Çalışmalarla İlgili Bilgi Aldı

Enstitüde, çoğunluğu el yazma eserlerden oluşan zengin kütüphanesi ile İslami ilimler alanında önemli çalışmaların yapılacağını ifade eden Rektör Bağ, “Öğrencilerimizin en iyi koşullarda öğrenimlerini devam ettirmeleri için çalışmalarımız sürmekte. Bu yıl güz dönemi itibariyle, enstitümüze Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programı’na 99’u Türk, 14’ü yabancı uyruklu olmak üzere 113 kişi tarafından başvuru yapıldı. 25’i Türk ve 5’i yabancı uyruklu olmak üzere 30 kişi enstitümüze yerleşti. 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılında da Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı’na öğrenci alımı yapılacak.” dedi. İslami İlimler Enstitüsünde lisansüstü eğitim gören öğrencilere Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından burs sağlandığını belirten Rektör Bağ, doktora programlarının açılması için yeterli akademik kadrolarının oluştuğunu, Eylül ayında İslami İlimler Enstitüsü bünyesinde doktora programlarının açılması için tüm hazırlıkların tamamlamış olacağını ifade etti.

Rektör Bağ ve Üniversite Yönetimi tarafından gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Galip Yavuz, konuyla ilgili şunları kaydetti: “Enstitümüz Türkiye’de ilk kurulan İslami İlimler Enstitüsüdür. Kuruluşunda Prof. Dr. Cevat Akşit’in çok büyük bir gayreti söz konusudur. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Üniversite Yönetimi’nin destekleri, YÖK’ün ve Bakanlar Kurulunun olumlu cevaplarıyla enstitümüz kuruluşunu tamamlamıştır. Enstitümüzün açılışı 7 Nisan 2018 tarihinde devlet erkanının ve üniversitemiz idarecilerinin iştiraklariyle gerçekleştirilmiştir. Daha öncesinde İlahiyat Fakültesi lisansüstü eğitimlerini Sosyal Bilimler Enstitüsü çatısı altında yapmaktaydı. Ancak İslami ilimlerin karakteristiğini daha belirgin bir şekilde yansıtabilmek, eksik kalan boşlukları resmiyet boyutunda özel gayretler ile tamamlamak enstitümüzün kuruluşunun önemli bir nedenidir. Amacımız; iyi bir akademisyen, iyi bir alim prototipi aynı zamanda entelektüel birikim ve donanıma sahip bir ilahiyatçı yetiştirmektir. Bunu gerçekleştirmek için de Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yetişmiş hocalarımızı enstitümüze davet etmek ve onlardan seminer ve dersler şeklinde yararlanmak istiyoruz. Bir başka amacımız da Türkiye’nin ilmi ve kültürel ağırlık merkezini Anadolu’ya taşımaktır. Biz bu doğrultuda başlangıcı yaptık ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Enstitümüz hızlı bir gelişim kaydetmektedir. Şu anda mevcut kütüphanemiz bu hızlı gelişimin en somut örneğidir. Kütüphanemizde 10 bin civarında kitap vardır. 300 tanesi orijinal olmak üzere yaklaşık 1000 civarı yazma eserimiz vardır. Önümüzdeki bahar döneminde doktora programını da açmayı hedefliyoruz. Sayın Rektörümüz bu konuda bize ciddi anlamda destek verdi. Enstitümüzde yürüttüğümüz her türlü çalışmayı yakından takip eden ve destek veren Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkürlerimi sunarım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.