enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0967
EURO
38,1481
ALTIN
2.917,58
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
35°C

22. Uluslararası Çivril Elma ve Kültür Festivali Basın Toplantısı ile Tanıtıldı

22. Uluslararası Çivril Elma ve Kültür Festivali Basın Toplantısı ile Tanıtıldı
28.08.2018
A+
A-

Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, 22. Uluslararası Çivril Elma ve Kültür Festivali’nin tanıtımı için Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi. Gürcan Güven festivalin daha çok eğlence kısmı ile ilgilenildiğini ancak Çivril’in kültürünün ve ürünlerinin tanıtılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Her festivalle beraber daha da güzel işler yaptıklarını dile getiren Güven, “Her defasında seviyeyi yükselterek geldik. İnşallah bu dönemde de hem Çivrilimizi hem işler bölgemizi layıkıyla tanıtmak ve koca bir yaz hem çiftçimizin yorgunluğu geçsin hem de Denizlimizin anlatmak için güzel bir organizasyon planlıyoruz” dedi.

Festivalde aynı zamanda tarihi etkinliklere yer verileceğini ifade eden Gürcan,  “Çifte bayramımız var 30 Ağustos’ta başlayacak. İlk gün açılışımız, kortejimiz ve sanatçılarımız olacak. Hem 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı hem de Çivrilimizin kurtuluşunu kutlayacağız. Her bölgemizin kendisine özgü güzellikleri, tarihi dokusu var. Biz de Milattan Önce( M.Ö.) 6000 yılına kadar giden Behice Sultanla ilgili konferanslar düzenleyeceğiz.Cumartesi günü de Miryakefalon Savaşı 17 eylül 1176 yılında Anadolu topraklarının tapusunun alındığı yer Çivril. Bununla ilgili konferanslarımız seminerlemizi olacak.  Hande Yener’le beraber de festivalimizi tamamlayacağız” dedi.

Çivril’in hem eğlenceli hem tarihi hem de verimli topraklarının tanıltıldığı festivalde. Gürcan, Çivril’in Türkiye’deki tarımdaki yerini basın mensuplarını açıkladı. Gürcan, “Elma üretiminde Türkiye’de 5. sıradayız. Çivril elmasının tadı ve aroması farklı. Türkiye’nin ayçekirdeğinin %25’ini de Çal, Çivril, Baklan gibi ilçelerden karşılanıyor” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.