enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5836
EURO
36,4307
ALTIN
2.980,34
BIST
9.694,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Çok Bulutlu
10°C
Denizli
10°C
Çok Bulutlu
Salı Açık
13°C
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Açık
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Çivrilli Balıkçı Kadınlar Ağ Örüyor

Çivrilli Balıkçı Kadınlar Ağ Örüyor
03.08.2018
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca destekleme programına alınarak finanse edilen, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nün uzman desteği ile Çivril İlçesinde yürütülen “Işıklı Gölünün Balıkçı Kadınları” projesi uygulamaya konuldu. Projeye katılım sağlayan kadın kursiyerlere sertifika töreni düzenlendi.

Sertifika törenine Vali Yardımcısı V. Vefa KAYA, Baklan İlçe Kaymakamı Onur Yeniay, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, ile özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Denizli Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya törende yaptığı konuşmada; “Yapılan proje ile su ürünleri avcılığı sektöründe kadınlara yönelik istihdamın ve ekonomiye olan katkısının artırılması konusunda farkındalık oluşturmak amaçlanmıştır. Kırsal alanda yapılan geleneksel aile balıkçılığında kadın kardeşlerimizin de adını ön plana çıkartan örnek bir projedir. Uygulanan projenin balıkçılıkla geçimini sağlayan başta yöre halkına olmak üzere, İlimiz su ürünleri sektörüne hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
Uygulanan proje ile bölgedeki kadınların bilgi ve becerilerinin geliştirilerek, hem kendi balık ağı ihtiyaçlarını kendilerinin örmesi hem de ördükleri ağları ülkemizdeki diğer avlak sahalarındaki balıkçılara pazarlayarak aile ekonomilerine katkı sağlamaları hedeflenmiştir.

Eğitim süresince kadınlarımıza; çevre dostu sürdürülebilir balıkçılık, su ürünleri mevzuatı, sazan ve turna balığı için ağ örme, donatımı ve ağ tamiratı konusunda uygulamalı eğitimler verilmiştir. Eğitim sonunda Isparta ilinde bulunan Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne teknik gezi düzenlenerek Enstitü laboratuvarları ve yürütülen bilimsel çalışmalar hakkında kadın kursiyerler bilgilendirilmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.