enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1122
EURO
38,2217
ALTIN
2.917,10
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
35°C
Cumartesi Açık
35°C

Denizli’de Bayramda Gezilecek Yerler

Denizli’de Bayramda Gezilecek Yerler
13.08.2018
A+
A-

Kurban Bayramı Arefesine bir hafta kala, bu yıl bayramın hafta sonları ile birleştirilip 9 günlük tatil edilmesi yoğun tempoda çalışanları ve turizmcilerin yüzünü güldürdü. Dini görevlerini yerine getirmenin yanında geriye kalan zamanda kafa dinlemek ve evden uzaklaşmak isteyenlere Denizli’de Bayramda Gezilecek Yerler yazımızı hazırladık. 

[divider]

Pamukkale Travertenleri hakkında bilgi almak için “Pamukkale Travertenleri” başlıklı yazımızı, Pamukkale’ye nasıl gidileceğini öğrenmek için ise “Pamukkale’ye Nasıl Gidilir?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Denizli’de başka gezilecek yerler hakkında bilgi almak için “Denizli’de Gezilecek Yerler” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Ayrıca Denizli’nin yemekleri ve yöresel lezzetleri hakkında bilgi almak için “Denizli Yemekleri – Denizli’nin Yöresel Lezzetleri ve Tarifleri” yazımızı okuyabilirsiniz.

[divider]

Olukbaşı Kanyonu

Acıpayam’da bulunan kanyon ulaşılması en zor olan kanyonlardan bir tanesi. Ancak göreceğiniz manzara karşısında nefesiniz kesilecek ve hiçbir zaman güzelliklere kolay ulaşılamayacağını insana hatırlatan doğa karşısında büyüleneceksiniz.  Doğa yürüyüşüne ve fotoğraf çekimine uygun Olukbaşı Kanyonu maceraseverlerin gözde mekanı olacak.

[divider]

Işıklı Göl

Doğadaki pek çok canlıya yuva olan yeri geldiğinde suyu olan Işıklı Göl, Çivril ilçesinde yer almakta. Büyük Menderes’in kuzey kollarından olan Kufi’nin su kaynağı Işıklı Göl’ün su kaynağıdır. Yapısı gereği çeşitli bir yapıya sahip Işıklı Göl, adeta doğanın verici niteliğini kanıtlar niteliktedir. Siz de doğadaki canlılara annelik yapan ve büyüleyici güzelliğe sahip olan bir doğa harikasına şahitlik yapmak isterseniz Işıklı Göl aradığınız adres olabilir.

 

[divider]

Buldan Yayla Gölü

1. derece sit alanı ilan edilen Buldan Yayla Gölü adı üstünde Buldan’da ve Süleymanlı Yayla Gölü olarakta bilinmekte. Nilüfer çiçeklerinin güzelliğini ilan eden göle adeta taç olmakta. Üzerinden geçen göçmen kuşlara kucak açan Buldan Yayla Gölü, dinginlik ve huzur arayanlara en uygun rota.

 

[divider]

Karakısık Kanyonu

Denizli’nin Bozkurt ilçesinde bulunan Karakısık Kanyonu, hem doğal güzelliği hem de tarihte rolü şaşırtıcı boyutta. Bir zamanlar kervanların geçmesi için kestirme yol olarak kullanılan Bozkurt- Tavas arasındaki kanyon Kurtuluş Savaşı döneminde de mühimmat taşınmasına yardım etmiştir. Böylesi işlevsel ve tarihsel değerlere sahip bir kanyonu görmek ve kanyonun ruhunu içinize çekip zamanda yolculuk yapmak muhteşem duygular yaşatacaktır.

[divider]

Gümüşsu Şelalesi

Çivril’in doğusunda bulunan soğuk ve tatlı suya sahip şelalenin kenarında yaz sıcağında serinlemek ve yeşille mavinin buluşmasını izlemek için birebir noktalardan bir tanesi, Gümüşsu Şelalesi’dir.

[divider]

BONUS:

Uzun zamandır ziyaret etmediğiniz, ertelediğiniz aile büyüklerinizi, eşinizi dostunuzu ziyaret ederek en büyük huzuru, mutluluğu ve dinlenmeyi yakalayabilirsiniz. Anlar, sevdiklerinizle paylaştığınızda güzelleşir. İyi bayramlar….

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.